[Полезно]

Няколко думи за нас

Как да намерим перфектната детегледачка в София

Вълненията при избор на детегледачка са големи. Тя трябва да е опитна, грижовна, да сте спокойни, когато й поверите детето. Дори когато търсите почасово детегледачка, е важно да сте сигурни, че сте намерили най-подходящия човек.

Започнете търсенето на детегледачка достатъчно рано

Важно е да имате възможност за търсене и да не се налага спешно да наемете първата кандидатка, която ви се обади. Затова не започвайте търсенето дни преди да се наложи да поверите детето на нов човек за гледане за часове или целодневно, ако тръгвате на работа.

Добре е да разполагате поне с 2-3 седмици, дори и месец преди да започнете да оставяте детето с детегледачка. Така ще имате достатъчно време за проучване, търсене и избор.

Не се заемайте сами с търсенето

Не е подходящо да пуснете обява в някой сайт и да се чудите как да изберете от всички обадили се. Как можете да прецените тези кандидатки за детегледачки от разговор по телефона и една среща на живо? Не е възможно.

Препоръките от приятелки, които са ползвали детегледачки за децата си, могат да помогнат. Поговорете подробно с тях за впечатленията им, споделете изискванията си. Но не винаги хората около вас са ползвали наскоро услуги на детегледачка.

Затова най-подходящият начин е да използвате услугите на агенция, която подбира кандидатки за детегледачки и се запознава добре с техните умения и квалификация. А за да могат да ви посочат най-добрата възможно детегледачка, трябва и вие да определите изискванията си.

Важно е да посочите изискванията си

Всяка майка има своите изисквания. Освен общите задължения, които включват грижи за обличането и храненето, вие имате и други изисквания. Някои майки настояват децата да са повече навън, на чист въздух. Други може да предпочитат заниманията с детето да включват обучаване на дадени умения, или разказване на приказки, или други занимания според интересите на детето. За някои майки от основно значение може да е приучването на детето към самостоятелност, а за други – помощ при всички дейности, особено когато се касае за по-малко дете.

Когато се свържете с фирма за подбор на детегледачки, посочете всички свои изисквания. Така ще помогнете, за да ви посочат подходящи кандидатури.

Как да подберете най-подходящото от предложенията на фирмата

Въз основа на изискванията ви фирмата обикновено предлага няколко кандидатки. Как можете да изберете най-подходящата от тях? Като се срещнете с всяка за кратък разговор-интервю.

При срещата се формират първите впечатления. Наблюдавайте всяка кандидатка, докато разговаряте. Много е важно да уточните какъв опит в гледането на деца има.

След срещите обмислете информацията, която сте получили. Можете да се посъветвате и със служителите на фирмата.

Важно е и детето да участва в избора

Децата имат силно развита интуиция. Поведението им, когато участват заедно с вас в разговорите с кандидатките, ще ви подскаже с коя от тях ще се получи най-добър контакт. Много е важно детето да хареса детегледачката и да се чувства добре в нейната компания.

Лицензираната агенция Розита бг е вашият помощник за избор на най-добрата детегледачка според изискванията ви. Разполагаме с много на брой и подбрани кандидати за София. Като лицензирана агенция за подбор на детегледачки, заедно с вас ще направим правилния избор. Така ще бъдете спокойни за детето, докато го оставяте с детегледачката.


Къде може да търсим детегледачка

Повечето майки се изправят пред проблема за търсене на детегледачка щом бебето поотрасне и е време да тръгнат на работа, или искат да имат възможност да излизат сами за покупки, тоест търсят бавачка за почасово гледане. За да направите успешен избор, когато стигнете до този етап, е важно да знаете къде да търсите детегледачка. А освен това трябва да си подготвите и списък на дейностите, които искате да върши тази жена. Единият вариант е да се занимава само с детето, а може би предпочитате да съчетава гледането с домакинска работа – чистене и готвене.

Това е задача с повишена трудност

Сигурно сте слушали много истории, споделяни от познати и приятелки, за това, колко детегледачки са сменили и как са търсили. Трябва да се подготвите за тази задача като за сложен избор, защото неизбежно ще имате разочарования, ако просто дадете обява и изберете от кандидатките, които се свържат с вас.

Идеалният вариант – детето на ваша приятелка, гледано от бавачка, тръгва на градина

Най-добрият шанс е ако ваша приятелка, която е намерила внимателна и грижовна детегледачка, се готви да изпрати порасналото дете на детска градина. Тогава бавачката се оказва свободна и можете да говорите с нея и да я наемете.

Втори благоприятен вариант – ваша роднина

Ако ваша роднина, пенсионирана неотдавна, се съгласи да гледа детето, това е много добър вариант. Тя ще бъде позната на детето и то бързо ще свикне да прекарва деня с нея.

От друга страна, има вероятност да влошите роднинските отношения поради разногласия, прекалена строгост или прекомерна отстъпчивост на роднината по отношение на детето. Трябва да сте готови и за такъв развой на нещата.

Още един благоприятен вариант – отзиви от близки и познати

Това е вариант, към който се насочват всички млади майки, нуждаещи се от бавачка. Можете да го използвате и вие. Започнете да разпитвате дали познават жена, съвестна и компетентна, която може да гледа детето ви. Могат да ви предложат и няколко варианта, а вие да се срещнете с тези няколко жени и да поговорите с тях, за да ги прецените.

Важно е и вие, и детето да харесате бавачката

Не забравяйте, че тази жена ще остава с детето ви. Каква е реакцията му, когато го срещнете с кандидат детегледачката? Ако усетите неприязън и неприемане от страна на детето, това не е вашият човек. Не правете грешката да разчитате само на своята преценка.

Най-добре е да имате избор от повече кандидатки и те да са проверени

Днес за много услуги разчитаме на фирми. Фирмите, наемащи детегледачки, се запознават подробно с уменията и квалификациите на кандидатките.

Розита бг e утвърдена фирма с обширна база от детегледачки. Кандидатките са проверени внимателно, подбрани са въз основа на опита им и натрупаните умения при гледане на деца. Това е много важно, защото ще ви спести редица разочарования, с които неминуемо бихте се сблъскали, ако търсите самостоятелно детегледачка.

Използвайки услугите на фирма, можете да представите на фирмата списъка от изискванията си. Въз основа на тях служителите ще подберат подходящите кандидатки, с които да се срещнете и да направите окончателен избор.

А най-добре е да можете да се регистрирате като търсеща майка и да насрочите срещи с кандидатките онлайн. Онлайн плащанията също са предимство, което да търсите при избор на фирма. Затова ви препоръчваме услугите на лицензирана агенция за подбор на детегледачки Розита бг.

Как да започнете търсенето на детегледачка с Розита бг

В сайта ще видите покана да се регистрирате, за да може бавачките, регистрирани към фирмата, да видят обявата ви.

За да се запознаете с бавачките и да прецените коя е най-подходяща, можете да проведете интервюта. Вие избирате мястото и времето за провеждането им.

С Розита бг пестите време, тъй като целият избор, както и заплащането, се извършват онлайн.


Детегледачка почасово – възможност за допълнителни доходи

Търсенето на почасово гледане на малки деца се увеличава

Търсенето на детегледачки за почасово гледане на малки деца е много интензивно, тъй като за майките с малчугани до 3 годишна възраст е много удобно да наемат жена за няколко часа, докато отидат за покупки или се видят с приятелки. Вечер родителите могат да отидат на театър, кино или на гости, докато децата са под грижите на детегледачка. За майките, работещи от дома и периодично получаващи инструкции в офис, това също е много удобна услуга.

Много жени могат да гледат почасово деца за допълнителни доходи

Възползвайте се от търсенето, ако сте студентки, без работа или сте в пенсионна възраст. За учители, работещи на смени и търсещи допълнителни доходи, това е много подходяща работа по специалността. А за всички работата с деца е не само задължение, тя носи и емоционално удовлетворение от общуването с малките.

Много жени дават обяви за почасови детегледачки. Но по-удобният начин е да се обърнете към фирма, наемаща детегледачки и предлагаща базата си на майки с малки деца за избор. И при подбора на детегледачки, и при контакта с майките на малките служителите на фирмите изискват документи и няма риск от некоректност и от двете страни.

Подгответе изложение с данни за образованието си и опита в гледането на деца

За да кандидатствате за детегледачка към фирма, трябва да подготвите подходяща автобиография. В нея освен образованието и уменията си трябва да посочите и опита ви в гледане на малки деца. Не винаги периодите на гледане могат да се докажат с документ, например ако сте гледали внуци. Но е важно да изброите всички периоди, през които сте упражнявали тази дейност.

Услуги само като детегледачка или комбинирани услуги с помощ в домакинството

Много жени търсят детегледачка само за грижи за детето, но много други търсят жена, която да съчетава гледането с помощ в домакинството. Когато съставяте автобиографията си за фирмата, посочете дали имате желание и да вършите домакинска работа.

Подгответе се за тест с общи въпроси

Както при преценката на кандидати за много други професии, и за преценка на уменията и личността на кандидатките за детегледачки може да ви предложат да попълните тест. Тъй като някои родители изискват и психотест, може да се наложи да преминете и такъв тест.

Важно е да отговорите честно на въпросите, които ви задават

Много важно обстоятелство за успеха при кандидатстването за детегледачка е да бъдете откровени и да не се отклонявате от фактите, свързани с вас, разговаряйки с майката, която иска да ви наеме. Често жените се притесняват от възрастта си. Но не бързайте да спестите няколко години. Ако тя е прегледала или след това ще прегледа информацията за вас в агенцията, лъжата ще бъде разкрита и няма да направи добро впечатление. Най-вероятно при такива отклонения от истината няма да ви наемат.

За най-добрър избор на фирма, наемаща детегледачки

Потърсете информация в Интернет за фирмите, които наемат и предлагат детегледачки за града ви. Важно е голяма част от проучването да се извършва онлайн, което е много удобно.

Препоръчваме ви Розита бг, вече доказана фирма за подбор на детегледачки и предлагане на услуги за почасово гледане на деца. В сайта на фирмата трябва да си създадете профил. След като ви проучат и бъдете утвърдени, ще можете да разглеждате обявите от майки, търсещи детегледачески услуги почасово.

Обучение за детегледачки в Розита бг

Дори да сте гледали вече деца, възползвайте се от удобството за квалификация с обучението за детегледачки, организирано от Розита бг. След обучението от преподаватели, педиатри, психолози ще бъдете много търсени, тъй като курсът ще бъде гаранция за съответствие на услугите ви на всички европейски стандарти.

Работата като детегледачка е призвание

Детегледачката е човекът, който се грижи за детето ви за по няколко часа, докато сте навън по работа или на разходка, а може би и по цял ден. Това е човекът, който ще ви замени при детето. То ще се нуждае от топлота и внимание, не просто от присъствие. Изберете детегледачка, която да не смята тази работа само като източник на доходи. Тя трябва да подхожда към нея със сърце, да я смята за свое призвание.

Как да откриете такава детегледачка

  • Опит и умения

Несъмнено за избора на детегледачка са важни уменията и опитът на кандидатката. За предпочитане е да наемете жена с опит в гледането на деца. Може да имате и други изисквания, като владеене на чужд език. Подгответе си списък на качествата, които трябва да притежава вашата детегледачка. Важно е, защото всяка минута е пълна с впечатления за малките и те попиват всеки пример от възрастните.

  • Как искате детегледачката да възпитава детето – строго или с отстъпчивост

Този избор зависи от вашите виждания, както и от самото дете, от характера му. И в двата случая обаче детето трябва да усеща загрижеността на жената, на която сте го поверили. Когато ограничава малкото човече, то трябва да усеща, че детегледачката има право и го прави в негов интерес. За това допринасят и обясненията – защо не трябва да върши нещо (от пиенето на студена вода може да го заболи гърлото), защо трябва да закуси, да си прибере играчките. Затова търсете жена, която проявява търпимост и подчертава, че на детето трябва да се обяснява защо нещата са необходими, забранени и т.н.

Възползвайте се от базата с детегледачки на Розита бг

Регистрирайте се в сайта на Розита бг. Там ще откриете профили на много детегледачки. Прегледайте информацията за уменията им, спрете се на няколко от тях, които ви се струват най-подходящи. Можете и да публикувате обява в сайта с изискванията си и да чакате регистрираните в него детегледачки, които се заинтересуват от обявата, да се свържат с вас.

Интервюто с детегледачките е много важно, за да усетите какви са

С посредничеството на Розита бг можете да организирате интервюта с избраните от вас кандидатки.

Освен уменията, образованието и квалификациите, както и какъв опит имат, по време на интервюто кандидатките ще покажат и своя темперамент, ще усетите дали са подходящи. Тези впечатления на живо са незаменими. По дрехите, по поддържането на чистота на облеклото и косата ще разберете дали е човек с навици или се отнася през пръсти към външния си вид и хигиената. Не наемайте детегледачка от втория тип, най-вероятно тя ще се отнася небрежно и към задълженията си за гледане на детето.

Срещнете се с избраните от вас кандидатки заедно с детето. Разчитайте и на неговата интуиция, да ви покаже дали е харесало дадената детегледачка. Детската интуиция е много силно развита.

Обяснете на кандидатките правилата в дома ви

Майките имат изграден режим за децата. Обяснете вашия режим на кандидатките. По реакцията им също ще можете да си изградите правилно впечатление. Важно е да уточните, че ако не искате детето да гледа телевизия с часове, това важи и за детегледачката. Ако искате детето да ходи само с пантофи, това правило трябва да се спазва и от нея. Обяснете всички такива правила, които сте установили в интерес на детето.

По реакциите ще доловите дали жената пред вас споделя тези изисквания и е готова да ги спазва. Поведението й ще покаже дали думите й съответстват на това, което чувства.

Започнете търсенето на детегледачка с призвание – най-добрия избор за вашето дете, с помощта на Розита бг.

Ако искате да сте
улеснени както в търсенето на кандидатки, така и при провеждането на интервютата, не се колебайте да се свържете с нас!