4 неща, които са недопустими за една детегледачка

Често, когато търсите детегледачка, си съставяте списък от изисквания за качествата и уменията й. Ние ще ви предложим и друга отправна точка за търсенето: списък на качествата, които никак не са желателни при тази професия. Те са свързани с некоректно отношение към родителите и към детето. Ето за какво трябва да внимавате и ако забележите у наетата от вас жена склонност към тези качества, най-добре е да се откажете от услугите й.

 

избор на детегледачка

 

Детегледачката не трябва да нарушава личното пространство на родителите

Жената, наета за гледане на детето ви, трябва да се занимава само с преките си задължения, не да контролира дома и да си позволява да наднича в гардероби, шкафове, в хладилника и т.н. Забележите ли у нея склонност към такава намеса в личното пространство, веднага се откажете от услугите й.

В реда на нещата е да я черпите с кафе и чай, да й оставяте кейк, сандвичи, бисквити. Но детегледачката трябва да се ограничава само с това, не да се обслужва както си поиска, чувствайки се като в собствен дом.

Безцеремонното разпореждане може да доведе до изчезване на пари, бижута и други. Но и дори да не се стигне до там, достатъчно неприятно е чужд човек да се обслужва без никакви задръжки.

Детегледачката не трябва да яде от храната за детето

Особено неприятно е, ако детегледачката яде от храната, оставена за детето. Дори да има много добър апетит, такова разпореждане и ощетяване на детето е недопустимо. Достатъчно е да си носи сандвичи или да ви помоли да й оставяте сандвич или друга закуска.

Жена, която яде от храната на детето ви, не притежава едно от основните качества, характерни за добрите детегледачки – пълно отдаване на нуждите на детето.

Детегледачката не трябва да прилага физически наказания

Отдавна вече не се прилага максимата, че физическото наказание на децата е най-ефективно. Достатъчно е да се обясни на детето, че е постъпило неправилно, и да се приложат наказания като лишаване от любима играчка или от разходка. Това ще има много по-силно въздействие и ще накара малкия човек да се замисли за поведението си.

Ако провинението или белята са сериозни, изборът на наказание трябва да остане за родителите. Те познават детето си най-добре и могат да преценят какво ще му въздейства така, че да не допуска повече подобни провинения или бели.

Дори един удар на детето от детегледачката трябва да бъде достатъчна причина да я уволните. Не е допустимо жената, която трябва да бъде търпелива (търпението е основно качество при гледането на деца), да избухва и наказва физически детето.

Детегледачката трябва да бъде дискретна по отношение на семейството

В дома си вие сте наложили ред и го спазвате. Той може да не е съвсем правилен според детегледачката, но не трябва да подлежи на обсъждане и коментари пред странични хора. Ако съседи ви кажат, че на площадката до блока детегледачката ви е обсъждала, подчертавайки колко грешки допускате при воденето на домакинството, или в магазина наблизо продавачките са станали свидетели на подобни коментари пред съседи или пред персонала на  магазина, това е също основателна причина веднага да приключите с услугите й.

Дори едно от изброените основания е достатъчно, за да решите да прекратите договора с детегледачката. Не премълчавайте и не преглъщайте намеса в личното ви пространство и личния ви живот, в реда в дома ви. В базата от детегледачки на Розита bg ще намерите много кандидатури на обучени жени с проверени качества, на които да можете да поверите детето си без неприятни изненади, безцеремонна намеса и грубо отношение към детето.