Как да намерим подходяща детегледачка за новородено

Когато новороденото се прибере у дома с мама, започва натоварен режим. В него всички приоритети са свързани с новия човек. Но освен тях има и толкова много други задължения в домакинството. За да може мама да си почива, е добре да наемете детегледачка.

Изборът на подходящата жена за гледане на бебето ви е труден, затова ви предлагаме няколко съвета.

детегледачка за бебе

Потърсете жена с опит в гледането на бебета

В доста отношения гледането на бебе е по-трудно и изискващо повече усилия от гледането на дете например на 2 или повече години. Затова основната задача е да намерите жена, която има опит в гледането на бебета, за предпочитане отгледала не само собствените си деца, но и с опит като детегледачка на малки бебешоци. Разбира се, можете да попаднете и на всеотдайна жена, която няма опит и се учи в движение, но отдава всичките си усилия. Все пак опитът е за предпочитане.

 

Кандидатката трябва да обича бебетата и децата

По време на самите разговори, в които запознавате кандидатките със ситуацията у дома, можете да усетите дали дадена жена обича работата си и изпитва удоволствие от полагането на грижи за малките човечета. Особено важно е да е търпелива и да приема грижите за бебето, при които й остава малко време за сън и почивка, а са необходими много усилия, с удоволствие.

 

Трябва да проверите как ще си паснат детегледачката и бебето

Когато се спрете на дадена кандидатка, определете изпитателен срок от поне няколко дни. През тях ще установите дали жената и бебето ще си „паснат“. Особено важно е да разберете дали това ще се случи от страна на детегледачката. Ако усетите, че нещата не вървят, ще можете да се откажете от услугите й.

 

Непременно обърнете внимание на физическата форма на кандидатката

Грижите за бебето изискват издръжливост. Ако жената, която кандидатства за гледачка, не е в достатъчно добра физическа форма, не е много вероятно да успява да се справи.

 

Обяснете на кандидатките дали искате да се грижат и за прането и гладенето

В зависимост от състоянието на майката и ангажиментите й, дали работи дистанционно и съчетава майчинството с малко работа, на детегледачката може да се наложи да изпълнява и някои други задължения, главно прането и гладенето на бебешките дрехи. Тези две дейности се извършват ежедневно. Уточнете това с кандидатките, за да бъдат нещата съвсем ясно определени.

 

Потърсете първо жена от обкръжението ви – роднина, приятелка

За да се чувствате по-сигурни, когато поверявате бебето на друг човек, започнете търсенето сред близките ви хора.

Може би имате леля, баба или друга роднина, или приятелка, която се нуждае от пари, и за която знаете, че е съвестна, отговорна и обича децата. Поговорете с нея, за да установите дали ще приеме. Това е най-добрият вариант – когато за бебето ще се грижи познат и проверен човек.

 

Ако нямате предвид близък човек за помощ за бебето, потърсете агенция

Можете да намерите сайтове на различни агенции за детегледачески услуги. Потърсете и отзиви за тях. Още по-добре е, ако ваши познати са ползвали услугите на някоя агенция и я препоръчват.

Агенция за детегледачки Розита bg поддържа голяма база с детегледачки, проверени и преминали обучение. Ние извършваме периодично обучение от психолози за осъвременяване на знанията и уменията, които трябва да притежават детегледачките, защото за нас е важно да предложим качествени услуги на нашите клиенти.

Разчитайте на нас при избора на детегледачка за вашето бебе. Свържете се с Розита bg  и ще ви помогнем и при интервютата с жените, които сте подбрали от нашата база, и след това за сключване на договор с избраната жена.