Да търсим заедно добра детегледачка

Независимо дали избирате детегледачка за почасово гледане на детето ви, или търсите жена, която всеки ден ще го гледа, докато сте на работа, важно е гледачката да има необходимите качества. Ще ги разгледаме накратко, за да използвате тази статия като план за това, какво да търсите в кандидатките и за какво да внимавате при интервютата с тях. Впечатленията от работата на наетата жена още през първите дни или часове също ще ви подскажат дали сте направили правилен избор.

 

добра детегледачка

 

Първо: да обича децата

Всяка професия и занимание се упражняват най-успешно, когато човек ги обича. Това правило важи и за детегледачката. Старайте се да изберете сред кандидатките тази, която упражнява това занимание с удоволствие от общуването и възпитаването на малките питомци. Отношението към децата си личи по начина, по който кандидатките отговарят на въпросите ви, и по поведението им по време на интервюто.

Второ: зачитане на изискванията на родителите

Несъмнено кандидатките с опит имат виждания за възпитанието на децата, но както те, така и детегледачките с по-малко опит трябва да се съобразяват с изискванията за възпитанието и ежедневния режим на детето, които поставяте. Жената, която ще наемете, ще трябва така да се каже да изпълни поставената от вас задача. Натрапването на други виждания за това не може да се смята за правилно изпълнение на задачата.

Трето: добро здраве и издръжливост

Доброто здравословно състояние е много важно за тази професия. Децата са много енергични и трябва непрекъснато да се следват, вървейки, а често и тичайки. Жена, която не е в добро здраве, няма да може да се справи с това, а това следователно ще изложи детето на рискове. Ежедневните разходки са задължителна част от програмата за децата, а след това заниманията продължават и у дома, с игри с много движения, подскачания и други енергични действия. Детегледачката трябва да издържа на това натоварване, за да можете да бъдете спокойни за детето си.

Четвърто: предразполагащо и спокойно отношение към детето

Децата са склонни към непослушание и бели. Те са нетърпеливи да опознаят света и да проявяват инициативи. Детегледачката трябва да бъде човекът, който спокойно, с мил тон, ще обяснява защо не трябва да се допускат дадени действия и как трябва да се държи детето.

Поведението на кандидатките, от които избирате, може да ви подскаже дали дадената жена е спокоен и благ човек, или е склонна към раздразнителност. С човек, който често се кара и не подхожда към детето с обич и внимание, то няма да се чувства добре.

Пето: отговорно отношение

Когато бързате за работа, очаквате детегледачката да идва в точното време. Закъсненията й ще причинят проблеми за вас, а и ще бъдат лош пример за детето.

Все пак понякога могат да възникнат непредвидени обстоятелства и на жената, която гледа детето, да се наложи да закъснее. В такива случаи трябва и вие да проявите разбиране. Но важното е детегледачката да ви предупреди колкото може по-рано за това, за да можете да вземете и вие необходимите мерки.

Ако сте наели жена, която ви е подвела със закъснение, а след това дори не се е извинила, идвайки на работа, по-добре потърсете по-подходящ човек за гледане на детето ви.

Надяваме се, че с изброените пет най-важни качества ще ви помогнем при този така труден избор – избора на подходящата жена, на която да поверите детето си, която ще се грижи за него и ще го възпитава наред с вас. Ние от Розита bg сме вашите партньори и помощници в избора.

Пишете ни, за да бъдем максимално полезни в избора на най-добрата за вашето дете детегледачка!