Защо да избера детегледачка чрез агенция

Когато дойде време да търсите детегледачка, най-лесно изглежда търсенето в Интернет, където ще намерите множество обяви. След като ги прегледате и подберете няколко, трябва да се обадите на всяка от подателките и след предварителен разговор със задаване на най-важните въпроси да си уговорите среща, за да получите по-непосредствена представа за всяка кандидатка за гледачка на детето ви. А след срещите предстои изборът. Изглежда трудно, нали? Това е много работа, изискваща дълго време. А ако интуицията ви ви подведе? Затова ви препоръчваме да използвате агенция за детегледачки, за да ви улесни и да ви окаже професионална помощ в избора.

детегледачка от агенция

снимка: https://www.businessinsider.com/

Професионалните агенции за детегледачески услуги разполагат с множество проучени детегледачки

Първото задължение на агенциите за предлагане на детегледачки е да набират кандидатки за гледане на деца и да ги проучват – по отношение на качествата им и по отношение на уменията им. Така ще си спестите много време, което иначе трябва да отделите, за да проучите определен брой кандидатки сами.

Помощ в организирането на интервюта

Още едно от улесненията, които ще получите от агенция за детегледачки, е помощта в организирането и провеждането на интервютата с избраните от вас жени. Така ще си спестите още усилия и време. Освен това агенция за детегледачки като Розита бг, която има опит ви организиране на интервюта за избор на подходящи детегледачки, ще извърши организацията много по-ефективно.

Преглед на документите за квалификации на кандидатките

Обикновено кандидатките, с които сте контактували по телефона или чрез имейл, не са склонни да представят документи, поради рисковете от споделяне на лични данни. Но ако посредник е агенция, това опасение ще отпадне. С помощта на агенцията ще можете да се запознаете с документите за квалификации на кандидатките – шофьорска книжка, документ за владеене на език, или други документи, според това, какви изисквания поставите.

Агенциите организират и допълнително обучение на жените, които набират за детегледачески услуги

Колкото и опит да има дадена детегледачка, периодичното обучение е важно за усъвършенстването.

Розита бг предлага обучение за професионална детегледачка, което се провежда от водещи педиатри, педагози и психолози. Курсът на обучението включва първа долекарска помощ, получаване или усъвършенстване на компютърната грамотност, както и усъвършенстване на уменията по рисуване и музика, така необходими при заниманията с деца.

Обучението включва и две програми – за обучаване на грижи за дете до 3 години и дете от 3 до 7 години. За децата от първата група е важно изграждането на основни умения и двигателна активност, а за втората група вече е важно изграждане на навици за учене, четене и писане, както и на умението за концентрация.

Преминалите курсове за професионална детегледачка получават сертификати за придобитите квалификации и умения. За тях гарантира агенцията, провеждаща обучението.

Ако наетата детегледачка внезапно се откаже или трябва да отсъства известно време

Понякога възникват непредвидени неприятни обстоятелства – заболяване, произшествие, поради които се налага детегледачката, която сте наели, да ви напусне внезапно. Ако сте я наели чрез лична обява, просто трябва да започнете отново процеса на търсене. А междувременно няма да имате на кого да оставите детето, когато се налага да отсъствате, дори за малко.

Но ако сте наели гледачка за детето чрез агенция, това е голямо предимство. Агенцията веднага ще ви предложи заместничка. Така ако сте започнали отново работа след майчинство, няма да се налага да отсъствате. Ще можете спокойно да излизате за покупки, без да се налага отново да преминете през дългия период на търсене на подходяща жена за гледане на детето.

Доверете се на професионалните услуги и потърсете детегледачка чрез агенция. Розита бг е на ваше разположение, с база от детегледачки, с готовност да ви съдейства при срещите и интервютата с тях и в избора на подходящата жена, на която да поверите вашето дете.