Какво да имаме предвид при избор на детегледачка

Толкова много майки се изправят пред проблема кой да гледа детето за няколко часа на ден, или всеки ден до обед, ако са започнали отново работа на половин ден. А наоколо няма роднина, който да може да поеме гледането. Бабите работят, а трябва да се намери детегледачка. Тогава на помощ идват агенциите за детегледачки, предоставящи тази услуга. Предложенията им са много и е важно да се направи най-подходящият избор. Детегледачката ще бъде с детето доста време и е важно да го предразполага и да оказва всички необходими грижи. За майки, на които предстои избор на детегледачка от агенция, сме подготвили кратък списък на  критериите, които да улеснят този избор.

избор на детегледачка

снимка: https://bestbabysitters.com/

  1. Попитайте свои приятелки за това, как са избрали детегледачка

Със сигурност ваши приятелки вече са преминали през процеса на избор. Попитайте ги как са подходили, за да се ориентирате в това, как да избирате и вие. Има общи правила за избор на подходяща жена за гледане, но има и някои, които може да са приложими за вас конкретно. Приятелките си приличат, така че техните критерии могат да ви бъдат много полезни.

  1. Какъв е външният вид на кандидатката за гледане на детето

Знаем, че както казва поговорката, никога няма да има втори шанс за първо впечатление. Важно е как кандидатката ще ви впечатли от първия момент. Чистият и спретнат външен вид, без прекалено дълги маникюри и без прекалено много татуировки и пиърсинги, е за предпочитане. Такава кандидатка прави приятно впечатление не само на вас, но и  на детето.

  1. Сдържаността и липсата на прекалено много претенции са за предпочитане

След като кандидатката се запознае с вас, тя трябва да изчака да я запознаете с изискванията си, да й разкажете накратко за детето. Ако жената, с която се срещате при подбор на детегледачка, започне веднага да обяснява какви изисквания има, например по отношение на заплащането, това не е подходящият човек.

  1. Уточнете бъдещите задължения според нуждите на детето

Всяко дете има свой специфичен режим, предпочитани храни и дейности, предпочитани игри. Уточнете това пред кандидатката. Ако детето е много подвижно, предпочита бягане и подвижни игри, кандидатката трябва да бъде в достатъчно добра физическа форма, за да отговори на тази необходимост. Уточнете всички особености на дневния режим, за да може и жената, кандидатстваща за детегледачка, да е наясно дали ще се справи добре с тях.

  1. Уточнете своите изисквания за бъдещите задължения на кандидатката

Някои жени търсят жена само за гледане на детето у дома, други предпочитат тя да го води и на разходки, а за трети е важно и да помага в домакинството – най-вече с чистене и готвене. Много майки търсят жена, която може да говори на детето на чужд език, най-често на английски, за да може то да научи да комуникира разговорно на него.

Трябва да уточните пред кандидатката какви са изискванията ви за задълженията, които очаквате да изпълнява. Ако пуснете обява в професионален сайт за предоставяне на детегледачески услуги като Розита бг, уточнете какви точно задължения ще има жената, която ще изберете.

Ако очаквате жената, която наемате, да готви за вас, а тя не умее, ще се стигне до разочарование и от двете страни. Изясняването на задълженията от самото начало е много важно.

  1. Разпитайте кандидатката за опита й в гледане на деца

Опитът е много важен. Попитайте кандидатката какъв опит има в гледането на деца, на каква възраст са били, какви дейности е включвало гледането им. Свържете се със семействата, за които е работила като детегледачка, за да ви кажат впечатленията си от работата й.

Изборът на подходящата детегледачка може да отнеме малко или много време. Можете да попаднете на подходящата жена след среща само с няколко кандидатки, а може да се наложи и да търсите повече. Разчитайте на професионални агенции за бавачки като Розита бг, които подбират внимателно кандидати и могат да ви улеснят много в избора. Така ще си спестите време и усилия и както вие, така и детето ви ще бъдат удовлетворени от резултата.