Намиране на обучени детегледачки

Търсите обучена детегледачка за детето си, за да сте сигурни, че детето ви ще усвои необходимите умения? Правилно сте се насочили! Не може да поверите детето си на жена без опит и обучение в гледане на деца. Това трябва да е човек, който може да занимава децата и да им помогне за усвояване на необходимите знания, които да им послужат в предучилищната група и в първи клас.

 

Обучената детегледачка е особено необходима за родители на деца над 3 години. Но обучението за правилен подход и гледане на бебета, на малки деца от 1 до 3 години също е много важно. Затова трябва да знаете къде да намерите обучени детегледачки, за да се спрете на подходящата за вас.

 

обучени детегледачки

 

Обучение за професионални детегледачки

Обучение в умения и знания за гледане на деца в двете основни групи, до 3 години и от 3 до 7 години, предлагат лицензираните агенции за детегледачки като Розита bg. Не губете време да търсите сред познати, да давате обяви и да чакате да се отзоват подходящи кандидатки.

 

Осведомете се за обучението, което преминават детегледачките

Освен личния опит в гледане на деца кандидатките за детегледачки трябва да имат необходимите умения и знания на съвременно ниво за гледане на деца в едната и другата основни възрастови групи.

Розита bg организира обучение чрез образователната програма „Професионална детегледачка“. Можете да се запознаете с това, какво включва обучението, като кликнете върху линка „Обучение“ в горния ред от заглавия на разделите в началната страница.

Много важно е да подчертаем, че курсовете за обучение се водят от педагози, педиатри, психолози и други специалисти.

 

Образователна програма за получаване на компетенции

Програмата включва обучение за едно от нивата за професионални детегледачки, както и курсове за получаване на други основни знания и умения и сертификати за придобиването им.

Допълнителните курсове, при завършването на които се издават сертификати, включват:

  • курс за първа долекарска помощ, за успешното преминаване на който се издава сертификат от БЧК;
  • курс по владеене на западен език;
  • курс по компютърна грамотност;
  • курс за артистични умения – музика, рисуване.

 

Издаване на лична здравна книжка

Освен издаването на сертификати при успешно завършване на курсовете специалистите от агенцията съдействат за издаване на лична здравна книжка от РИОКОЗ. Така можете да сте сигурни, че избирайки обучена детегледачка от базата на агенцията, можете да разчитате на гарантиране на здравето на човека, който ще се грижи за детето ви.

 

Етапите на програмата за обучение за гледане на деца

  • Програма за обучение за гледане на деца до 3 години

Програмата включва: грижи за кърмачета, психология на ранното детство, дневен режим, изграждане на навици, развитие на речта, първа долекарска помощ когато е необходимо, и други знания и умения.

  • Програма за обучение за гледане на деца от 3 до 7 годишна възраст

Програмата включва: възрастова характеристика , подготовка за училище, създаване на навици за учене, развитие на мисленето, първа долекарска помощ при необходимост и други знания и умения.

 

Психолозите на агенцията изготвят психологически характеристики на детегледачките

За детегледачките, регистрирани към агенцията, психолозите от екипа изготвят личностна психологическа характеристика. Характеристиката се съставя въз основа на сертифицирани психологически тестове. Детегледачките могат да я приложат към документите си, с които се представят пред родителите, търсещи жена за гледане на детето им.

 

За да намерите обучена детегледачка за вашето дете, която да съдейства за правилното му развитие, усвояването на основни умения и знания и да се грижи за здравето и безопасността му, регистрирайте се в сайта на Розита bg и попълнете формата с вашите изисквания. Прегледайте обявите на жените регистрирани в базата и направете избора си със съдействието на екипа на агенцията.