Как да намерим перфектната детегледачка в София

Вълненията при избор на детегледачка са големи. Тя трябва да е опитна, грижовна, да сте спокойни, когато й поверите детето. Дори когато търсите почасово детегледачка, е важно да сте сигурни, че сте намерили най-подходящия човек.

детегледачки София

снимка: http://kolon.geologypu.org/

Започнете търсенето на детегледачка достатъчно рано

Важно е да имате възможност за търсене и да не се налага спешно да наемете първата кандидатка, която ви се обади. Затова не започвайте търсенето дни преди да се наложи да поверите детето на нов човек за гледане за часове или целодневно, ако тръгвате на работа.

Добре е да разполагате поне с 2-3 седмици, дори и месец преди да започнете да оставяте детето с детегледачка. Така ще имате достатъчно време за проучване, търсене и избор.

Не се заемайте сами с търсенето

Не е подходящо да пуснете обява в някой сайт и да се чудите как да изберете от всички обадили се. Как можете да прецените тези кандидатки за детегледачки от разговор по телефона и една среща на живо? Не е възможно.

Препоръките от приятелки, които са ползвали детегледачки за децата си, могат да помогнат. Поговорете подробно с тях за впечатленията им, споделете изискванията си. Но не винаги хората около вас са ползвали наскоро услуги на детегледачка.

Затова най-подходящият начин е да използвате услугите на агенция, която подбира кандидатки за детегледачки и се запознава добре с техните умения и квалификация. А за да могат да ви посочат най-добрата възможно детегледачка, трябва и вие да определите изискванията си.

Важно е да посочите изискванията си

Всяка майка има своите изисквания. Освен общите задължения, които включват грижи за обличането и храненето, вие имате и други изисквания. Някои майки настояват децата да са повече навън, на чист въздух. Други може да предпочитат заниманията с детето да включват обучаване на дадени умения, или разказване на приказки, или други занимания според интересите на детето. За някои майки от основно значение може да е приучването на детето към самостоятелност, а за други – помощ при всички дейности, особено когато се касае за по-малко дете.

Когато се свържете с фирма за подбор на детегледачки, посочете всички свои изисквания. Така ще помогнете, за да ви посочат подходящи кандидатури.

Как да подберете най-подходящото от предложенията на фирмата

Въз основа на изискванията ви фирмата обикновено предлага няколко кандидатки. Как можете да изберете най-подходящата от тях? Като се срещнете с всяка за кратък разговор-интервю.

При срещата се формират първите впечатления. Наблюдавайте всяка кандидатка, докато разговаряте. Много е важно да уточните какъв опит в гледането на деца има.

След срещите обмислете информацията, която сте получили. Можете да се посъветвате и със служителите на фирмата.

Важно е и детето да участва в избора

Децата имат силно развита интуиция. Поведението им, когато участват заедно с вас в разговорите с кандидатките, ще ви подскаже с коя от тях ще се получи най-добър контакт. Много е важно детето да хареса детегледачката и да се чувства добре в нейната компания.

Лицензираната агенция Розита бг е вашият помощник за избор на най-добрата детегледачка според изискванията ви. Разполагаме с много на брой и подбрани кандидати за София. Като лицензирана агенция за подбор на детегледачки, заедно с вас ще направим правилния избор. Така ще бъдете спокойни за детето, докато го оставяте с детегледачката.