Бавачка след майчинство

Наемане на бавачка след майчинство е все по-чест избор за майките, които са гледали децата до възраст, на която могат вече да го поверят на друг човек, и да се върнат на работа. Ако сте затруднени материално, започването на работа скоро след като бебето поотрасне е наложително. Друго важно съображение е да запазите мястото си, ако работите в сфера, в която има вероятност заместничката, назначена на мястото ви, да остане като титуляр, ако изберете продължително майчинство.

Каквито и да са причините, поради които прекъсвате майчинството си рано, започнете да обмисляте вариантите за гледане на бебето или малкото дете. Така ще имате време да намерите подходящ човек, който да ви замести в ежедневните грижи за бебето.

 

бавачки софия

 

Роднина като бавачка

Това е най-лесният вариант и сте късметлийки, ако го имате на разположение. Майката или свекървата ще бъдат най-надеждните гледачки на малкото. Все пак обсъдете с тях колко често и за колко време ще се налага да им оставяте вашето малко съкровище. При връщане на работа след майчинство може да работите по няколко часа на ден, не задължително по едно и също време, а може и да започнете отново на пълен работен ден. Важно е роднината ви да знае това, за да може да прецени как да подреди ангажиментите си, за да поеме гледането.

 

Бавачка, наета чрез агенция

Бавачката е вариантът за майки, които нямат роднини с възможност да се включат в отглеждането на малкото. Тъй като става въпрос за малко бебе или малко по-голямо дете, важно е да намерите наистина подходяща жена, за да осигурите на малкото всички необходими грижи. Затова няма да ви съветваме да давате обяви в Интернет, не можете да сте сигурни, че жените, отзовали се на обявата, са надеждни и можете да ги пуснете в дома си без рискове. Майките, които търсят бавачка след майчинство, разчитат на посредничеството на професионална агенция за бавачки. Кандидатките в базата на агенция Розита bg са проучени по отношение на образованието, квалификациите и уменията им.

 

Регистрирайте се в сайта на агенцията и посочете изискванията си

Регистрацията в сайта на агенцията е бърза и лесна. Трябва да посочите възрастта на малкото, както и за колко време и в кои дни искате бавачката да го гледа. Ако ще се върнете на работа за цял ден, посочете, че желаете да наемете жена за ежедневно гледане, и при срещата уточнете времето, в което ще излизате, и времето в което ще се връщате.

 

Бавачките на агенцията преминават професионално обучение

Професионалното обучение, което агенция Розита bg организира за наетите кандидатки за бавачки, е на два етапа. Първият етап е обучение за гледане на деца до 3 години. Това е периодът, в който се налага жените да се грижат за бебета и съвсем малки деца. Обучението се основава на следните важни принципи:

  • Много важен е правилният режим на хранене и спане, вземането на бързи мерки при неразположение или заболяване.
  • Още от тази ранна възраст трябва да започне и изграждането на основните навици.ю
  • Важни са и ранните занимания под форма на игри, които стимулират двигателната активност, както и мисленето.

Обучението усъвършенства знанията и уменията на бавачките и може да сте сигурни, че препоръчаните от нас кандидатки са на необходимото ниво, отговорни и сериозни. Можете спокойно да им поверите малкото дете и да се върнете на работа след майчинство.