Детегледачка с настаняване без пътуване в условията на локдаун

Детегледачка с настаняване е избор, който много родители правят напоследък. В условията на епидемия всички трябва да спазват определени мерки, за да запазят здравето си и здравето на децата в семейството. Една от тези мерки е осъществяване на по-малко контакти с други хора. А когато в семейството наемете детегледачка, ще възникне рискът от заразяване поради това, че след като напусне дома ви вечер, до следващата сутрин тя ще бъде в контакт с други хора. Ако пътува с обществен транспорт, рисковете от пренасяне на зараза са още по-големи. Ето защо по-добре е да се уговорите с избраната от вас жена за гледане на детето ви тя да се настани в дома ви и да прекарва цялото време там, включително и почивните часове.

Детегледачка с настаняване без пътуване

Денонощни възможности за гледане на детето когато се наложи

Когато детегледачката пребивава в дома ви по 24 часа в денонощието, освен в уговореното време тя може да се притече и при непредвидени случаи, ако се наложи да излезете дори за час. Важно е да уговорите това заедно с другите условия, когато обсъждате режима й на работа.

Още предимства на наемането на детегледачка с настаняване

  • На първо място, живеейки в дома ви, детегледачката няма да губи време сутрин, докато дойде до дома ви. Ако пътува с обществен транспорт, може да се наложи понякога да закъснява. А ако е настанена в дома ви, този минус ще отпадне.
  • Живеейки в дома ви и избягвайки сутрешното пътуване до него, детегледачката няма да е вече уморена от усилията да се добере до дома ви, особено ако сменя например трамвай с автобус или два автобуса. Тя ще бъде бодра и в добра кондиция, за да поеме детето от сутринта и да се погрижи за него през целия ден.
  • Настаняването на детегледачката в дома е особено подходящо, ако и двамата родители са с нефиксирано работно време, например ако упражняват свободни професии. Така детегледачката ще бъде на разположение винаги, когато възникне ангажимент за родителя или и за двамата родители.
  • Ако родителите са много ангажирани, могат да се уговорят с детегледачката да помага и в домакинската работа – с готвене, пране, гладене, чистене. Това трябва да се уговори при обсъждането на условията за работа с настаняване на жената в дома ви.
  • Детегледачката с настаняване в дома ще бъде като член от семейството. Това е особено важно за самото дете. То ще я възприема като близък човек и ще се чувства добре с нея. Освен това децата се привързват към тези, които се грижат за тях. Родителите ще спестят на детето раздялата с детегледачката вечер, която може да го натъжи или дори да го разплаче.

Наемайки детегледачка с настаняване, родителите ще могат да я преценяват ежедневно

Отделно трябва да споменем и това предимство. В извънработното време на детегледачката тя ще контактува с родителите и детето, а това е удобно за наблюдаване на поведението й. Така родителите могат да преценят дали са направили добър избор на човек за поверяване грижите по гледането на детето си.

Неудобство ли е настаняването на детегледачката у дома

Въпреки че един непознат човек, който не е член на семейството, ще промени атмосферата в дома и ще причини известно неудобство, това не е голям недостатък. Важно е да имате отделна стая, която да предоставите на детегледачката. А ако детето ви е малко, особено ако е бебе, тя може да се настани в стаята му. Трябва да уговорите и това обстоятелство, за да се съобразите с изискванията й.

Грижата за здравето и предпазването от заразяване с коронавирус си струват това неудобство. Грижата за здравето на детето и на цялото семейство е първостепенна.

За да намалите рисковете от приемането на непознат човек в дома ви, наемете детегледачка чрез агенция. Свържете се с нас! Кандидатките в базата на Розита bg са проучени и можете да разчитате на тяхната коректност.