Намиране на детегледачка в условията на пандемия от Covid 19

Как да намеря детегледачка по време на карантина е въпрос, който все повече работещи си задават в настоящата пандемична обстановка. От една страна, детските заведения затварят поради карантина, от друга, родителите не искат да изложат децата си на ежедневни контакти с други деца и риск от зараза с ковид. Тогава на дневен ред е най-важният въпрос: как да намеря детегледачка. Това се налага и когато родителите работят от дома, за да могат да се справят с ежедневните работни задачи.

детегледачка с отрицателен PCR

Сезонът на грипа започна – внимавайте кандидатката да няма признаци на грип

Започва сезонът на грипа, с типични бързо разпространяващи се симптоми. В новата обстановка вече има вероятност тези симптоми да са не на грип, а на ковид. Внимавайте кандидатката да няма симптоми като кашлица, хрема и други. Има случаи, в които може да наемете първоначално здрава детегледачка и в последствие тя да се разболее. Тъй като в условията на пандемия контактите с хората са определящи – препоръчваме варианта детегледачка с настаняване, за да се избегне момента с допълнително заразяване.

 

Детегледачка с отрицателен резултат на PCR тест

PCR тестовете са много важни в сегашната ситуация. С тях се удостоверява, че даденият човек не е носител на зараза. Затова, ако детегледачката има отрицателен PCR тест, това би било едно допълнително предиство за вашето спокойствие.

За да сме сигурни обаче в резултата, справката за изследването трябва да е от преди до 2 дни. Ако наемете детегледачка с отрицателен PCR, най добре е тя да остане в дома ви с настаняване, за да се избегнат допълнителни външни контакти и евентуално заразяване.

 

Детегледачка с изградени антитела

Обсъдете с жената кандидатка за гледане на детето дали наскоро е имала контакт с болен от ковид или сама е прекарала заболяването. Ако кандидатката е прекарала ковид, трябва да е преминал 14-дневният карантинен период за нея и семейството й. След 10-я ден на заболяването обикновено започва изграждането на антитела. Но за да се направи изследване за антитела е най-добре да не е по-рано от 20 дни след началото на заболяването или контакта със заразен. Има два различни теста, които е добре да се направят – IgM и IgG. Те са за двата вида антитела, които човек изгражда след прекарване на заболяването. Тестовете могат да бъдат качествени и количествени. Първите показват наличие на един от двата вида или и на двата вида антитела едновременно, а вторите количеството им.

 

Проверката ви затруднява? Обърнете се към агенция за детегледачки за съдействие!

Много родители се стъписват пред необходимостта да преминат през всичките етапи на проверка. Това е така, защото удостоверяването на здравословното състояние е специфично, а всеки има своята област на компетентност.

Не е необходимо да добавите към ангажиментите си и проверката на здравословното състояние на кандидатката за детегледачка.  Регистрирайте се в агенция Розита bg и разчитайте на екипа, който ще подбере за вас подходящи кандидатки и ще ви информира за тяхното здравословно състояние.

За да сте сигурни, че с наемането на дадена кандидатка няма да има риск за детето ви и за цялото ви семейство от това, че тази кандидатка е носител на вируса най-добре е да се информирате за нейното здравословно състояние и впоследствие да се спрете на варианта – детегледачка с настаняване.

 

Наемете детегледачка чрез агенция и се посветете на работата си

Спешно трябва да намерите жена за гледане на детето ви, защото детската градина е в карантина или затворена поради извънредно положение? Бързо ще разрешите проблема, чрез регистрация в сайта на Розита bg и посочване на критериите, на които искате да отговаря детегледачката. Ще подберем подходящи кандидатки и ще организираме срещи с тях, за да направите окончателния си избор.

Важно е да имате помощ за гледане на децата и същевременно да си осигурите защита от инфекция с ковид. Доверете ни се!