Информация, която непременно да оставите на детегледачката, когато излизате

Ако се наложи да излезете и да поверите детето на детегледачка, не забравяйте да й оставите телефон за контакт и още някои основни неща, които могат да потрябват при спешен случай. Всяка майка се притеснява, когато се наложи да остави детето, за да отиде за покупки или до работа, ако работи на непълен работен ден. Детето може още да не е свикнало с наетата за гледането му жена, да започне да плаче, или да вдигне висока температура. При малките деца често възникват проблеми, докато се опитват да опознават света и да правят различни неща, без да осъзнават рисковете.

 

Наемане на детегледачка

 

Наемете детегледачка чрез агенция, тъй като кандидатките са квалифицирани за оказване на първа помощ

Наемането на детегледачка чрез агенция като Розита bg ви осигурява възможността да изберете жена, която е преминала курс по даване на първа помощ. Това е важно и може да ви спести доста сериозни неприятности. В случай на нараняване или друг проблем квалифицираната детегледачка веднага ще окаже необходимата първа помощ.

 

Следните данни са особено важни и е необходимо детегледачката да ги има, за да действа бързо и предприеме необходимото в случай на спешност.

 

Телефонен номер за връзка

Тъй като могат да възникнат непредвидени обстоятелства, важно е да оставите телефонния си номер на детегледачката за незабавна връзка. Още по-добре е да оставите и телефонните номера на таткото, баба, дядо, за да може жената да има повече възможности за контакти, ако се наложи да поиска съвет за проблем с детето или да уведоми за проблем.

Имейл адрес за връзка, ако ще бъдете на работа

Ако работите и в дадени периоди не можете да отговаряте на телефонни обаждания, е по-добре да оставите и имейл адрес, на който детегледачката може да ви уведоми при спешен случай.

Данни за личния лекар на детето

Децата са много енергични и може да получат нараняване или да се разболеят внезапно. В такива случаи ще е от огромно значение детегледачката да има данните за контакт на детския лекар, наблюдаващ детето.

Ако детето е алергично

Непременно уведомете жената, която ще гледа детето, ако то има алергия към храни или други алергии. Така тя ще може да вземе необходимите мерки, за да се избегне алергична реакция. Ако във връзка с алергиите са предписани лекарства, мазила и други, уведомете детегледачката къде се намират, за да ги използва при необходимост.

Ако излизате вечер и детегледачката ще приспи детето

Децата имат своите „ритуали“ за заспиване. Важно е жената, която ще остане вечерта с детето и ще го приспи, да знае неговите предпочитани, с кои играчки обича да се гушка, докато заспи, кои са любимите му приспивни песнички и приказки, ако детето е по-голямо. Важно е да знае и къде са принадлежностите за къпане, хавлията и пижамките.

Резервен ключ за дома

Може да се наложи детегледачката да излезе с детето, докато ви няма – да го разходи или да го заведе до лекаря. Понякога възникват и непредвидени случаи. Затова е добре да оставите резервния ключ за дома при жената, която гледа детето.

Къде се намира пожарогасителят

Ако имате пожарогасител у дома, покажете на детегледачката къде се намира той. Така в случай на пожар тя ще може да го използва.

Непременно оставете на детегледачката тази информация и подгответе всички необходимо за храна, къпане, лекарства и други. Така жената ще бъде подготвена за всякакви ситуации и вие също ще сте по-спокойни, докато сте извън дома.

При използването на услугите на агенция за детегледачки Розита bg, вие ще бъдете консултирани за всички важни неща, които трябва да имате в предвид при наемане на детегледачка.