Детегледачка за пътуване със семейството в чужбина

На семействата с малки деца се налага да пътуват в чужбина, ако посещават роднини там, или ако майката и детето придружават бащата при служебно пътуване, или по друг повод. За родителите е трудно да се справят с детето сами. Понякога се налага да посещават мероприятия, които не са интересни за деца, а и малкият човек има нужда от повече почивка. Затова изберете детегледачка, която да ви придружава по време на пътуването и да се грижи за детето.

 

Детегледачка за пътуване със семейството в чужбина

 

Какви критерии трябва да използвате при търсенето

  • Много е важен опитът с деца. Търсете жена, която е гледала деца и няма да се учи тепърва.
  • Важно е кандидатката да владее поне до известна степен езика на страната, до която пътувате, или английски език, който е разбираем навсякъде.
  • Кандидатката трябва да има познания по оказване на първа помощ. Може да се наложи да ги приложи при някакъв инцидент – падане, порязване.
  • Трябва да се уточни работното време на детегледачката по време на пътуването. Разбира се, при по-продължителна заетост ще й заплащате допълнително. Добре е по възможност да има един почивен ден седмично при по-продължителен престой в чужбина.

 

Обмислете добре графика на работа на детегледачката

Преди да започнете да обсъждате условията за заплащане с кандидатката, трябва добре да обмислите графика на работа, който ще бъде удобен за вас.

Ако пътувате на екскурзия, може да предпочитате да оставите детето с жената само при посещения на исторически и други обекти.

Ако сте с бебе, жената ще трябва да има опит и в гледането на бебета. Зависи дали ще ви е нужна за по няколко часа на ден, или ще разчитате на нейната помощ целодневно.

За да съставите графика, могат да ви помогнат и специалистите от агенция Розита bg. Те ще ви посъветват за оптималното време на заетост, съобразено с вашите цели на пътуването.

Може да ви е необходима детегледачка само 2-3 дни в седмицата, когато имате целодневни мероприятия, а може да предпочитате да оставяте детето на нея всеки следобед, за да посещавате магазини и други обекти.

От заетостта зависи и заплащането, което ще определите.

Не забравяйте да напомните, че ще заплатите разходите за пътуване и храна и квартира, така че те ще компенсират част от възнаграждението.

При добре съставен график, с обмислени варианти при наложителни случаи, ако се налага допълнително гледане, ще избегнете конфликтни ситуации по време на пътуването.

 

Пътуването с детегледачка, наета тук, е по-добро от наемане на детегледачки от хотела

Ако ще пребивавате в хотел и смятате да оставяте детето на жена за гледане например само вечер, по-добре наемете детегледачка от България. По-добре да поверите детето си на човек, чиято кандидатура сте проверили. Това се извършва лесно, ако използвате посредничеството на агенция за детегледачки. Освен това тя говори родния език на детето. А в чужбина ще трябва да го оставите на жена, която ще ви предложат от хотела, човек, за когото не знаете нищо. Освен това вероятно тази жена от персонала към хотела няма да говори родния ви език.

Свържете се с Розита bg – ще ви помогнем с избор на детегледачка за пътуването ви в чужбина и ще ви съдействаме за плана за заетост на кандидатката. Разчитайте на нас и при организирането на интервюто, за да намерите точния човек.