Частна ясла или детегледачка за дете на две години

Детето ви е на 2 години и трябва да започнете работа. Държите да е в ръцете на професионалисти, да продължи оформянето на основни навици, да се храни редовно и качествено, да играе достатъчно. Такива условия могат да ви предложат в частна ясла, но детето ви ще бъде в група, в която учителките ще поделят вниманието и грижите между отделните деца. От друга страна, можете да наемете детегледачка. И така, дилемата е: частна ясла или детегледачка?

 

частна ясла или детегледачка

 

Предимствата и недостатъците на избора на частна ясла

Първо, детето ви ще свикне и с друга обстановка, с друга среда. Ще общува с деца на възрастта си.

Ще има режим, може би малко различен от режима у дома, но у дома вие се съобразявате само с детето, а в яслата режимът ще е за всички. Ще се наложи да мине време, докато вашето малко човече свикне с режима, може би по-малко, може би повече.

Като минус можем да посочим това, че ще откъснете малкото дете от домашната среда, а на тази възраст децата по-бавно свикват с такива проблеми. Освен това яслата може да е на значително разстояние от дома ви и да се налага да излизате доста рано сутрин, а вечер детето да остава до късно, докато приключи работният ви ден и отидете да го вземете.

 

Детегледачка целодневно

Тук също ще започнем с плюсовете. Първо, ако имате късмет, ще намерите детегледачка, живееща във вашия район. Това е много важно, за да няма предпоставки за закъснения.

Жената ще идва достатъчно рано, за да можете спокойно да излезете за работа. Детето ще си бъде у дома, в познатата обстановка. Ще спазва същия режим, който ще обясните на детегледачката.

Когато за детето ви ще се грижи детегледачка, тя ще му отдаде цялото си внимание и грижи. Така по всяко време ще бъдете сигурни за комфорта му.

Детегледачката ще спазва и изискванията ви за разходки, до кои места да разхожда детето, колко дълго да продължават разходките.

Много важно е по всяко време, особено при разходки навън, детето да е подходящо облечено. Не е добре в топло време да е навлечено, а в студа задължително трябва да е с дебело яке, шапка, шал, топли обувки. Когато сте поверили вашето малко момиченце или момченце на детегледачка, тя лесно ще може да спазва правилата за подходящо обличане.

Минусът може да бъде избор на неподходяща детегледачка, например когато спешно трябва да намерите жена за гледане на дете и пуснете обяви онлайн. Трябва да разчитате само на първите си впечатления и на документите, които ви представят кандидатките. Що се отнася до личните им качества и отговорността, може да направите грешен избор.

 

Как да се предпазите от погрешен избор на детегледачка

Когато наемете професионална детегледачка с опит за целодневно гледане на дете, с препоръки от предишни работодатели, ще бъдете спокойни за вашето дете, оставяйки го с нея по цял ден.

Не е необходимо да полагате много усилия, да правите много проучвания. Регистрирайте се в сайта на лицензирана агенция Розита bg. Създайте своя профил, в който ще попълните възрастта на детето, вашите изисквания, и профилът ви ще бъде видим за регистрираните в базата кандидатки.

Вие също ще можете лесно да потърсите сред регистрираните кандидатки. Можете да разчитате и на съдействието на екипа на агенцията.

Според нас за все още много малкото 2-годишно дете индивидуалните грижи от професионална детегледачка целодневно са за предпочитане. Ще ви съдействаме при избора и интервюто. Регистрирайте се в сайта ни и при необходимост се свържете с екипа ни.