Търся работа като детегледачка – мисията възможна

Все повече жени, които имат нужда от почасова работа, се ориентират към търсенето на семейства, които е нуждаят от детегледачка за децата им. Това е много отговорно, но и много мотивиращо и емоционално удовлетворяващо занимание, при което всеки успех в ежедневните дейности – хранене, приучаване на навици и други, носи радост не само на детето и родителите, но и на жената, която полага грижи за детето.

Работата като детегледачка на пълен работен ден също е търсена – от жени, които са в пенсионна възраст, или жени, които не работят друго поради това, че професията им не е сред много търсените.

За всички, които търсят целодневна или почасова работа като детегледачки, искаме да направим обзор на начините, по които могат успешно да намерят такава работа.

търся работа като детегледачка

 

1.Започнете с търсене на нуждаещи се от детегледачка сред роднините и познатите ви

Предлагането на детегледачески услуги на роднини и познати ви носи предимството, че тези семейства ви познават и по-лесно ще ви доверят децата ви. Няма да се налага да търсят гледачки сред непознати жени и да ги проучват, преди да вземат решение кого да наемат. А и вие познавате децата им и това също е предимство, имате поне малко информация за дневния им режим и предпочитанията и интересите на малките.

Ако имате роднини или познати, които в периода, в който търсите, се нуждаят от жена за гледане на детето им, бързо ще можете да се договорите за гледането.

 

2.Търсене на работа чрез обяви

В интернет ще намерите много сайтове за обяви, в които можете да пуснете и вашата обява с информация за уменията ви и други данни, които да ориентират търсещите детегледачка. Когато ви се обаждат, е важно да уточните и техните изисквания, както и да си уговорите среща на живо с всяко семейство, за да можете взаимно да се прецените. Важно е да представите и да поискате и другата страна да представи документи за самоличност.

За предпочитане е при избора на семейство, чието дете да гледате, да търсите и местоживеене на това семейство близо до вашето местоживеене. Така няма да губите много време в път, особено ако се наложи да ви извикат спешно.

 

3.Търсене на детегледаческа позиция чрез агенция за наемане на детегледачки

Най-предпочитан е начинът за търсене на детегледаческа позиция чрез професионална агенция за наемане на детегледачки. Сайтовете на агенции като Розита bg са популярни и излизат сред първите резултати при онлайн търсене на детегледачки. Така имате най-големи шансове търсещите родители да ви намерят бързо.

Достатъчно е да се регистрирате в сайта на детегледаческа агенция и да посочите уменията, квалификациите и образованието си, както и опита, който имате в гледането на деца. Посочете и предпочитания, като например местоживеене близо до вашия район, деца на каква възраст бихте предпочели да гледате, и други. Така търсещите родители ще се ориентират бързо и с вас ще се свържат подходящите семейства.

Свържете се с нас – Агенция Розита bg ще ви съдейства и за организиране на събеседване преди наемане. Личните впечатления са незаменими, затова се възползвайте от събеседването, на което вероятно ще присъства и детето, за което родителите търсят детегледачка. Харесването от страна на детето е решаващо и много важно за „сработването“ с него. Пожелаваме ви успех в търсенето и ви очакваме на нашия сайт, в който сме събрали хиляди кандидатури както на детегледачки, така и на търсещи услуги за гледане на децата им семейства.