Търсите ли работа като детегледачка – всичко, което е важно да знаете

У много дами, които имат педагогически опит и опит в гледане на деца, често възниква намерението да търсят работа като детегледачки. Не само опитът, но и обичта към децата и удовлетворението от общуването с тях правят този вид работа желана.

 

Детегледачка на бебе с настаняване в семейството

 

Изисквания към съвременните детегледачки

Дори да имате опит с отглеждането на собствените ви деца или деца на роднини, както и педагогически опит – като детски или начални учителки, за усъвършенстване на нивото ви е необходимо допълнително обучение.

Освен това при гледането на деца – целодневно или почасово, или на повикване, могат да възникнат непредвидени ситуации, в които е необходимо оказване на първа долекарска помощ.

И не на последно място, вече порасналите деца, на възраст над 3 години, имат нужда от занимания в съответствие с интересите им – по чужд език, рисуване, музика и в други области. Така децата постепенно се подготвят и за обучението в училище, за да бъдат по-подготвени в първи клас.

Ако нямате всички тези специализации и не сте преминали обучение, след което да ви е издаден документ, удостоверяващ придобитите умения и квалификации, ви е необходимо професионално обучение за детегледачки с допълнителни модули. Такова обучение ще преминете, регистрирайки се към Лицензирана агенция за детегледачки Розита bg.

 

Модули на обучение за професионални детегледачки

Агенцията предлага обучение за професионални детегледачки в два модула – за гледане на деца до 3 години и за гледане на деца между 3 и 7 години.

По време на обучението знанията и опитът, които имате, се допълват и осъвременяват.

Обучението се провежда от специалисти психолози и педиатри.

 

  • Модул обучение за детегледачки на деца до 3 години

В този модул обучението се съсредоточава върху:

– работата в семейството на детето;

– ежедневните грижи и дневния режим;

– типичните заболявания;

– изграждането на навици;

– развитието на речта;

– запознаването с околната среда;

– подходящи игри;

– първа долекарска помощ.

 

  • Модул обучение на детегледачки за 3 до 7 годишни деца

Обучението в този модул включва:

– възрастова характеристика на децата от тази група;

– здравословното им и психическо развитие, психология на ранното детство;

– болестотворните фактори за тази възраст;

-постепенно подготвяне за училище с четене, писане и други занимания;

– изграждане на умения и навици за учене и концентриране върху задачите за изпълнение;

– първа долекарска помощ.

 

Получаване на сертификат за първа долекарска помощ

При завършване на модул за обучение за професионална детегледачка ще получите и сертификат за първа долекарска помощ, издаден от БЧК.

 

Допълнителни модули

За детегледачките на деца от втората възрастова група препоръчваме и допълнителните модули, за които също ще получите сертификат за завършено обучение:

– модул за обучение по чужд език;

– модул за компютърна грамотност;

– модули за обучение по рисуване, музика, театрално изкуство.

След завършване на обучението за професионална детегледачка и на допълнителните модули можете да създадете безплатно свой профил в международния сайт на агенцията, за да може да ви изберат и семейства от други страни в ЕС, които търсят детегледачки за децата си.

За да намерите работа като детегледачка, започнете с професионално обучение към Лицензирана агенция за детегледачки Розита bg. След завършване на необходимите модули ще бъдете търсени и ще можете да се отдадете на благородната задача за участие в отглеждането и формирането на децата до 7 годишна възраст.