Търсене на детегледачка почасово

Почасовото поверяване на децата на детегледачка е решение за повечето млади майки. Те търсят жена за гледане по няколко часа, докато са на покупки, на среща с приятелки, или за предаване на работа, която вършат на хонорар. Изборът на подходящата гледачка е важен, защото за това кратко време тя трябва да се „сработи“ с детето, да го предразположи и то спокойно да се довери на грижите й, докато мама се върне.

Какви качества трябва да търсите у жената, която ще бъде най-подходящата почасово детегледачка? Ето нашия списък от критерии. Надяваме се, че ще ви улесним.

Търсене на детегледачка

снимка: https://www.wantedinmilan.com/

Търсете усмихната и предразполагаща жена

Това може да бъде млада дама или по-възрастна жена, но е важно тя да е спокойна, усмихната, предизвикваща доверие. Можете да изберете повече или по-малко на брой обяви от даден сайт. Срещнете се с кандидатките, които сте избрали, заедно с детето, за да усетите и неговата реакция. Ако веднага се получи контакт между детето и кандидатката, струва си да я отбележите в по-краткия списък от жени, от които ще избирате.

Креативността е много важна

Креативността по отношение на гледането на детето е свързана с намирането на начини за привличане на вниманието на детето, умението за разсмиване, заинтересуване и задържане на вниманието. Така детето ще усеща присъствието на човек, загрижен за него, през цялото време. Креативността е особено важна, ако детето ви е по-активно, непослушно, имащо собствено виждане за всичко. Умелата детегледачка с множество креативни идеи бързо намира начин да убеди ненатрапчиво и с такт дори най-големите немирници, че е време за закуска или за подреждане на стаята. 

Задайте на кандидатките въпроси за това, как се справят с нервни деца

По-нервните деца са по-трудни, особено когато трябва да се задържи вниманието им. Ако детето ви е от този тип, непременно задайте на кандидатките въпроси за това, как се справят със ситуации, в които детето нервничи. Тук отново ще споменем креативността и такта. Много чести са ситуациите, в които дори по-спокойни деца, изведени на разходка от родители или детегледачка, започват да капризничат, да плачат, да вдигат шум на улицата или на друго обществено място. Подходящите кандидатки ще обяснят как ще убедят детето да се успокои, със стимул, който ще му хареса, например обещание за занимание с любима дейност – рисуване, гледане на филмче и т.н.

Почасовото гледане на бебе също изобилства с „трудни“ ситуации. Успокояването на бебето и ангажирането на вниманието му с играчка или музика е решението, което подходящите кандидатки ще предложат.

При срещите задайте „неочаквани“ въпроси, за да видите непосредствените реакции на кандидатките

Ще ви помогне много, ако си подготвите въпроси, които кандидатките няма да очакват. Така няма да чуете добре репетирани отговори и впечатленията ви ще бъдат по-верни. Такива са въпросите от типа „Какво бихте направили, ако …?“ – „Какво бихте направили, ако детето падне и си удари ръката, крака или главата?“

Изборът на детегледачка за почасова работа е по-лесен чрез агенция

Вече сте разбрали, че ви предстои много работа. Защо не си спестите около 40 часа, като се обърнете към агенция? Розита бг разполага с база от детегледачки както за целодневно, така и  за почасово гледане на деца – бебета и по-големи. Нашите специалисти ще ви съдействат при подбора на кандидатките и при провеждането на срещите с тях. Преди това ще обсъдят подробно с вас изискванията ви, така че изборът да бъде максимално улеснен.