Работата като детегледачка е призвание

Детегледачката е човекът, който се грижи за детето ви за по няколко часа, докато сте навън по работа или на разходка, а може би и по цял ден. Това е човекът, който ще ви замени при детето. То ще се нуждае от топлота и внимание, не просто от присъствие. Изберете детегледачка, която да не смята тази работа само като източник на доходи. Тя трябва да подхожда към нея със сърце, да я смята за свое призвание.

Работа като детегледачка

снимка: https://fleased.org/

Как да откриете такава детегледачка

  • Опит и умения

Несъмнено за избора на детегледачка са важни уменията и опитът на кандидатката. За предпочитане е да наемете жена с опит в гледането на деца. Може да имате и други изисквания, като владеене на чужд език. Подгответе си списък на качествата, които трябва да притежава вашата детегледачка. Важно е, защото всяка минута е пълна с впечатления за малките и те попиват всеки пример от възрастните.

  • Как искате детегледачката да възпитава детето – строго или с отстъпчивост

Този избор зависи от вашите виждания, както и от самото дете, от характера му. И в двата случая обаче детето трябва да усеща загрижеността на жената, на която сте го поверили. Когато ограничава малкото човече, то трябва да усеща, че детегледачката има право и го прави в негов интерес. За това допринасят и обясненията – защо не трябва да върши нещо (от пиенето на студена вода може да го заболи гърлото), защо трябва да закуси, да си прибере играчките. Затова търсете жена, която проявява търпимост и подчертава, че на детето трябва да се обяснява защо нещата са необходими, забранени и т.н.

Възползвайте се от базата с детегледачки на Розита бг

Регистрирайте се в сайта на Розита бг. Там ще откриете профили на много детегледачки. Прегледайте информацията за уменията им, спрете се на няколко от тях, които ви се струват най-подходящи. Можете и да публикувате обява в сайта с изискванията си и да чакате регистрираните в него детегледачки, които се заинтересуват от обявата, да се свържат с вас.

Интервюто с детегледачките е много важно, за да усетите какви са

С посредничеството на Розита бг можете да организирате интервюта с избраните от вас кандидатки.

Освен уменията, образованието и квалификациите, както и какъв опит имат, по време на интервюто кандидатките ще покажат и своя темперамент, ще усетите дали са подходящи. Тези впечатления на живо са незаменими. По дрехите, по поддържането на чистота на облеклото и косата ще разберете дали е човек с навици или се отнася през пръсти към външния си вид и хигиената. Не наемайте детегледачка от втория тип, най-вероятно тя ще се отнася небрежно и към задълженията си за гледане на детето.

Срещнете се с избраните от вас кандидатки заедно с детето. Разчитайте и на неговата интуиция, да ви покаже дали е харесало дадената детегледачка. Детската интуиция е много силно развита.

Обяснете на кандидатките правилата в дома ви

Майките имат изграден режим за децата. Обяснете вашия режим на кандидатките. По реакцията им също ще можете да си изградите правилно впечатление. Важно е да уточните, че ако не искате детето да гледа телевизия с часове, това важи и за детегледачката. Ако искате детето да ходи само с пантофи, това правило трябва да се спазва и от нея. Обяснете всички такива правила, които сте установили в интерес на детето.

По реакциите ще доловите дали жената пред вас споделя тези изисквания и е готова да ги спазва. Поведението й ще покаже дали думите й съответстват на това, което чувства.

Започнете търсенето на детегледачка с призвание – най-добрия избор за вашето дете, с помощта на Розита бг.

Ако искате да сте улеснени както в търсенето на кандидатки, така и при провеждането на интервютата, не се колебайте да се свържете с нас!