Къде и как да търсим работни места за детегледачки

Много жени се насочват към професията на детегледачката. Причините са различни, но една от основните е удовлетворението от общуването с деца и от възможностите те да бъдат научени на основни умения и знания. Ако сте от тези жени, вероятно сте питали познати дали не са чували някой да търси жена за гледане на дете и сте търсили и обяви в Интернет. Да, тези начини са първите, които хрумват на търсещите детегледаческа работа. Освен това можете да се регистрирате и в агенция, предлагаща детегледачки на нуждаещите се от такива услуги. Нека разгледаме предимствата и недостатъците на всеки от тези начини.

Как да търсите работа като детегледачка зависи от това, дали искате да бъдете сигурни за правата си и точното определяне на задълженията ви чрез посредник, или смятате, че сами можете да установите контакт и да се договорите без проблеми. Трябва да напомним, че второто решение крие рискове и не е препоръчително.

работа като детегледачка

Търсене на работа като детегледачка чрез познати

Този вид търсене е лесен, просто започвате да питате познати, за които предполагате, че в кръга си имат семейства с малки деца. Неудобството е, че може да отнеме доста време. Затова пък можете да сте по-сигурни, че семействата, които се нуждаят от жена за гледане на детето, са коректни – поне можете да попитате познатите, които ги препоръчват, за мнението им. Но твърде вероятно е в краткосрочен или в дългосрочен план да няма семейства с малки деца, с които вашите познати могат да ви свържат.

Търсене в Интернет

Търсенето онлайн, по обяви в основните сайтове за тази цел, е много лесно и удобно. Можете да го правите ежедневно, няколко пъти на ден, без да отнема много време.

Но тук проблемът е, че не познавате подателите на обявите и не знаете доколко са коректни. Ако решите да започнете да гледате дете чрез обява, намерена онлайн, добре е да настоявате за сключване на договор, за да имате гаранция, че коректността ще бъде спазена и от двете страни.

Регистриране в агенция за детегледачки

Лесно ще намерите и агенция, която търси детегледачки, за да ги свърже с други клиенти, които търсят жени за гледане на децата им. Когато кандидатствате като детегледачка чрез агенция, ще имате сигурност чрез сключване на договор.

Розита bg набира детегледачки и проучва както уменията им, така и квалификациите им и предпочитанията им за работа – почасово или целодневно.

Регистрирането в сайта на Розита bg е лесно. Първо попълвате формата на сайта с основните си данни, къде живеете, имате ли деца, колко деца имате и на каква възраст са те. След това екипът на сайта ще се свърже с вас за по-нататъшно уточняване на квалификациите и уменията ви.

Освен това Розита bg провежда периодични курсове „Професионална детегледачка“. В тях се включват развитието и усъвършенстването на основни умения за професията, даване на първа помощ, както и програми за обучение за гледачки на деца до 3 години и на деца от 3 до 7 години. След завършване на обучението профилът ви ще бъде достъпен за търсещи детегледачка от цяла Европа.

Изборът на начин за търсене на детегледаческа работа е ваш. Той зависи от обстоятелствата, но ние ви препоръчваме регистриране към професионална агенция, която набира детегледачки и предлага техните услуги на родители с малки деца, нуждаещи се от детегледаческа помощ. Служителите на Розита bg ще ви съдействат и при интервютата с търсещите детегледачка, и при сключването на договора с избралите ви родители.

Възможността да ви търсят и родители с малки деца от други страни е още едно предимство, ако искате да поживеете в чужбина. След като преминете професионалните курсове на Розита bg, ще бъдете включени в базата от кандидатури, предлагани за цяла Европа.