Детегледачка целодневно или почасово

Когато търсите детегледачка, трябва освен уменията и качествата, които искате да притежава,  да прецените дали ще разчитате на нея целодневно, или можете да поемете например следобедите, а до обяд жената да гледа детето.

 

Това е важно, защото при контакта с жени, които ще отговорят на обявата ви, ще трябва да обсъдите какво работно време ще имат. Добре е още когато публикувате обява, да посочите дали детегледачката ще бъде ангажирана по цял ден, или за часове, на непълен ден.

 

Детегледачка целодневно

 

Ако искате да наемете детегледачка за целодневни грижи, използвайте услугите на лицензирана агенци Розита bg.

 

Предимства за родителите, които наемат детегледачка целодневно

Първото предимство е за работещите родители. Те ще могат да оставят децата спокойно за целия ден на грижите на наетата жена, и да изпълняват служебните си задължения.

 

Ако детето не е съвсем малко, контактуването с още един човек в продължение на целия ден ще го направи по-общително. Това е важно и за по-нататък. Изборът на приветлива жена, обичаща децата, ще изпълни деня, през който детето е с нея, с положителни емоции за него.

 

Кога е по-добре да наемете детегледачка почасово

За майки, които не ходят на работа, предпочитаният вариант е детегледачка за по няколко часа на ден, за да могат спокойно да пазаруват, да се видят с роднини. Малките деца се отегчават при обикалянето на магазините, понякога им се спи, друг път са гладни, искат непрекъснато внимание.

 

Ако имате работеща майка или свекърва на половин ден, до обяд, почасовото наемане на детегледачка също е подходящо. Така двете жени ще се сменят и ще можете да ходите на работа, да пазарувате.

 

И за целодневно, и за почасово гледане изборът на подходяща детегледачка е еднакво важен

Жената, на която ще поверявате детето си за часове или за цял ден, трябва да е отговорна, приветлива, да има умения за гледане на деца и опит в това. За да сте сигурни, че можете да я оставите у дома си, без да се притеснявате, не наемайте чрез обява в Интернет. Потърсете сред приятели, познати – може да познават жена, която търси такова занимание. Още по-разумно и по-лесно е наемането на детегледачка чрез агенция.

 

Ако търсите обучена детегледачка, Розита bg разполага с голям брой предложения. Ние проверяваме нашите кандидатки, за да сме сигурни, че ще предложим на клиентите си сигурни хора, с опит и умения, които да допадат на децата и да вършат всичко, което изискват родителите.

 

Съставете разписание за всеки ден

Съветваме ви да съставите разписание за деня или часовете, през които жената ще гледа детето ви. Посочете в кои часове храните детето, кога го извеждате на разходка, кога го слагате да спи. За да ви е по-лесно, отбележете за колко време вършите всяка от дейностите, свързани с детето.

 

Как да прецените заплащането при почасово наемане на работа

Пресметнете колко часа ще бъде заета детегледачката за дадения месец и какъв процент от работните дни съставлява това време. Изчислете сумата въз основа на месечното заплащане.

 

Другият вариант е да договорите сума за заплащане за всеки час.

 

Предупреждавайте, ако се наложи да се върнете по-късно от уговореното

 

Ако сте излезли по работа и се наложи да закъснеете дори 10-15 минути, обадете се на детегледачката, за да я предупредите. Може следващия ден да компенсирате, като си тръгне 10-15 минути по-рано, или да добавите съответна сума към заплащането.

 

За да наемете бързо подходяща детегледачка, с проверени качества и умения, регистрирайте се в сайта на Розита bg и разгледайте предложенията на регистрираните при нас жени.